Дигитална ваксина за бизнеса
20.01.2021
Гласморфизъм: UI дизайн тренда, за който трябва да знаете
07.06.2021
 
EYAS NEWSROOM

Как да включим Instagram Reels в дигиталните ни кампании?
Новият инструмент на Instagram заслужава вниманието ви.
 
 

Instagram Reels е най-новият инструмент в платформата на Instagram. Той дава възможност на потребителите да създават кратки видеа с текст и музика. Обикновено видеата са или развлекателни, или образователни. Instagram Reels беше пуснат официално миналото лято и набира популярност от тогава.

 

1. Instagram Reels – новият TikTok?


Instagram Reels напомня за най-популярната платформа на 2020 г. – TikTok. Тя стана световноизвестна по време на карантината и е изтеглена повече от 1,5 млрд. пъти! В TikTok се публикува само видео съдържание с продължителност от 15 – 60 сек. Много хора станаха популярни, благодарение на присъствието си в платформата. Техните профили биват последвани от милиони, а видеата им събират също толкова харесвания. Освен това новите звезди започват да печелят от хобито си. Не само личности, но и бизнеси се възползваха от последния тренд в социалните мрежи. Компаниите, чиято аудитория полудя по TikTok, също се заеха да създават съдържание за платформата. По този начин те успяха да останат релевантни и да бъдат видени като „готини“ и с мисъл към потребителите.


Въпреки че е определен като изкопиран, Instagram Reels е сравнително нов инструмент, който предстои да бъде развит. Той е страхотен начин да разпределите съдържанието си сред различни платформи. Използването на TikTok не трябва да изключва използването на Instagram Reels и обратното. Опитайте и двете и вижте кое работи най-добре за вас и бизнеса ви!


2. Как да използвате Instagram Reels?


Целта на Instagram е да промотира Reels дългосрочно. Поради тази причина те дори добавиха бутон към началната страница. Също така, Reels се показват и в страницата Explore, което ги прави още по-видими и достъпни.


Важно е да знаете, че когато правите Instagram Reels, хората (най-вероятно) няма да прочетат описанието на поста. Затова трябва да го включите вътре в самия Reel като текст или говор. Първите моменти от дългото 15 или 30 сек. видео са най-важните. Те ще определят дали потребителят ще го изгледа, или не. Този тип съдържание зависи изцяло от визуализацията. Колкото по-привлекателно изглежда вашият Reel, толкова по-добре.


Instagram Reels е забавен и ефективен инструмент, с който да повишите осведомеността както на настоящите, така и на потенциалните ви клиенти. Ето как:


1) Покажете продуктите или услугите си


С Reels разказвате истории. Независимо дали продавате продукти или предлагате услуги, може да създавате видеа, подчертаващи силните ви страни. Покажете на потребителите кое ви прави различни и защо те трябва да изберат вас. Нещо повече, в Reels може да покажете отзиви от клиенти или да изградите очакване за предстоящ продукт или услуга.


2) Надникване зад кулисите


Успехът на един бранд се крие зад връзката му с потребителите. Когато взимате под внимание мнението им и се държите приятелски с тях, печелите доверието и лоялността им. Като им позволите да надникнат зад кулисите, може да стопите ледовете. Ето няколко интересни неща, които може да споделите с потребителите си:


-> Производственият процес;


-> Как изглежда ден в офиса;


-> Продукта или услугата;


-> Момент от фотосесия..


3) Създавайте образователно съдържание


Не трябва да забравяте за потенциалните си клиенти. Те са също толкова важни, колкото настоящите. Можете да привлечете вниманието на бъдещи потребители чрез създаването на образователно съдържание. То може да съдържа съвети как да използват продукта ви. Като давате на хората конкретна информация, от която е вероятно те да се интересуват, ще им помогнете да направят своя избор (във ваша полза). Примери за образователно съдържание в Reels са отговори на често задавани въпроси, „как да“ или даване на препоръки.


4) Забавлявайте се


Забавните Instagram Reels ще накарат потребителите да се почувстват свързани с вас. Смехът обединява хората. Дори ако се опитвате да бъдете по-сериозни, няма нищо лошо да правите по нещо забавно от време на време. Разбира се, ще си поставите граница (която ще зависи от таргет аудиторията ви) и няма да я прекрачвате. Неловките моменти, които изживявате понякога, със сигурност не се случват само на вас! Ако споделите някои от тях, хората ще се припознаят и ще изградите по-силна връзка..

 

3. Полезен ли е Instagram Reels за вашия бизнес?


Използването на различни платформи за представянето на съдържание определено има ползи. Ще достигнете по-голямата част от целевата си група и ще изградите по-висока осведоменост спрямо вашия бранд. Instagram Reels е нов инструмент, който трябва да изпробвате. Освен това Instagram се опитва да го популяризира колкото се може, повече. Това означава, че Reels постовете са предпочитани от алгоритъма и съответно, подсилени. Ако съдържанието ви има полезна информация или просто изглежда страхотно, е напълно вероятно да се сдобие с няколко хиляди гледания и харесвания.

 

Помнете, че Instagram Reels е все още „нов“, което означава, че тепърва ще се развива. Така че започнете да създавате и се възползвайте наличните функции!

Разгледайте портфолиото ни и скорошните ни проекти